· 

Mijn diabetes(coach)

Hoe ben ik bij Diamantcoaching terecht gekomen?

Domweg viel de naam in een gesprek en ben ik thuis wat gaan opzoeken.  Snel een afspraak gemaakt en snel gekregen.

 

Waarom ik bij Diamantcoaching ben?

Reeds geruime tijd wist ik dat mijn motivatie voor een betere regeling een beetje zoek was na 25 jaar diabetes.  Het leven als vrijgezel na een relatief lange relatie, onregelmatig werk en -levensstijl, mijn algemene attitude.... had mijn regeling ernstig verstoord.

 

Ik had dus meer nodig dan de "boos" kijkende arts en verpleging om de draad opnieuw op te nemen.

Eerst had ik schrik om weer heel mijn verhaal, waarom het me nu niet lukt, te moeten vertellen en de daarbij horende replieken van “denk aan later” te moeten aanhoren van een wit gekostumeerde dame. Maar eigenlijk kwam hierover weinig aan bod.

 

Sandra heeft me vooral door oefeningen en door me "te laten vertellen", laten inzien dat ik ondanks mijn mindere suikerwaarden toch nog niet zo slecht met diabetes om ga.

Ze legt niet enkel de nadruk op meten, rekenen, spuiten maar leerde me ook dat ontspanning, naar mijn lichaam luisteren, plezier in het leven, bijna net zo belangrijk zijn dan de tafels van 12,5.

 

Sandra haar sterkste troeven  voor mij zijn:

Ze luistert heel erg goed.

Ze kan je aanzetten tot iets te doen zonder me te dwingen.

Ze is vergevingsgezind en relativeert de zaken als ik bepaalde doelstellingen niet haal. Ze is zeker geen oppositiepartij maar helpt ideeën en doelen uit te werken hoe ze voor mij haalbaar zijn.

Ze is er op een korte tijd in geslaagd mijn diabetes terug een plaats in mijn leven te geven zonder dat er druk op de schouders kwam.

Haar coaching houdt niet op na het buitenstappen. Vaak lees ik een berichtje van haar .... simpelweg " Hoe gaat het met u..."  Soms is dat voldoende om terug met meer moed verder te gaan.

 

"Mijn diabetescoach" voor mij is het net dat tikkeltje meer om in een ontspannen en "niet ziekenhuisomgeving" op een positieve manier om te gaan en te werken aan mijn diabetes....

En haar duwtje blijf je voelen tot de volgende consultatie.

 

🍀👏🤝